Moules Marinières

Moules Marinières

Moules Marinières

Patiekalas, kuris atrodo nuostabiai ir kurį paprasta pagaminti – nerasite nieko geriau, nei siūlo klasikinė prancūzų virtuvė. 

Ingredientai

2 maži ryšulėliai petražolių, 1 skiltelė česnako, 2 svogūnėliai, 2 kg midijų, 2 lauro lapai, 1 šakelė čiobrelių, druska, 1 žiupsnelis baltųjų pipirų, 15 g sviesto, 50 ml balto vyno , 150 ml grietinėlės.

Gaminimas


4 porcijos

1 Supjaustykite petražoles, česnakus ir svogūnus. Dvi-tris minutes kruopščiai plaukite midijas šaltu vandeniu. Išmeskite midijas, kurios yra atsivėrusios arba plūduriuoja vandens paviršiuje. Nuskuskite su peiliu ataugas nuo kriauklių. 

2 Įdėkite midijas į kepimo indą. Ten pat sudėkite česnaką, svogūnėlius, lauro lapus, čiobrelius, pusę petražolių ir viską pagardinkite druska ir baltaisiais pipirais.   

3 Sumaišykite svietą, baltąjį vyną ir grietinėlę virdami ir užpilkite viską ant midijų. Kepkite ant antros orkaitės lentynėlės, naudodami 3 garo programą 99 °C temperatūroje 30 minučių arba kol atsivers visos midijos.

Patiekimas

Pabarstykite midijas likusiomis petražolėmis ir patiekite jas kepimo inde. 

  • Gazpacho su garuose virtomis tigrinėmis krevetėmis

    Puiki šalta ispaniško stiliaus sriuba.

  • Svogūnų sriuba

    Naujo skonio klasikinė sriuba, pagaminta išraiškingai ir su šiluma. 

  • Garuose pagaminti rytietiški daržovių suktinukai

    Šie sveiki suktinukai patiks visiems, todėl puikiai tinka užkąsti pramogaujant.