Moules Marinières
Moules Marinières
Patiekalas, kuris atrodo nuostabiai ir kurį paprasta pagaminti – nerasite nieko geriau, nei siūlo klasikinė prancūzų virtuvė.
Ingredientai
2 maži ryšulėliai petražolių, 1 skiltelė česnako, 2 svogūnėliai, 2 kg midijų, 2 lauro lapai, 1 šakelė čiobrelių, druska, 1 žiupsnelis baltųjų pipirų, 15 g sviesto, 50 ml balto vyno , 150 ml grietinėlės.
Gaminimas
4 porcijos
1 Supjaustykite petražoles, česnakus ir svogūnus. Dvi-tris minutes kruopščiai plaukite midijas šaltu vandeniu. Išmeskite midijas, kurios yra atsivėrusios arba plūduriuoja vandens paviršiuje. Nuskuskite su peiliu ataugas nuo kriauklių.
2 Įdėkite midijas į kepimo indą. Ten pat sudėkite česnaką, svogūnėlius, lauro lapus, čiobrelius, pusę petražolių ir viską pagardinkite druska ir baltaisiais pipirais.
3 Sumaišykite svietą, baltąjį vyną ir grietinėlę virdami ir užpilkite viską ant midijų. Kepkite ant antros orkaitės lentynėlės, naudodami 3 garo programą 99 °C temperatūroje 30 minučių arba kol atsivers visos midijos.
Patiekimas
Pabarstykite midijas likusiomis petražolėmis ir patiekite jas kepimo inde.