Ramiojo vandenyno regiono Cezario salotos

Ramiojo vandenyno regiono Cezario salotos

Rarmiojo vandenyno regiono Cezario salotos
pagal Catalina Vélez

INGREDIENTAI

6 porcijos

1/2 stiklinės achiote aliejaus,  1 kepalo šaldytos duonos iš kukurūzų miltų, jūros druskos, 2 šaukštus susmulkintų kalendrų lapų

PADAŽUI
1/2 stiklinės tarkuoto paipa sūrio (arba grana padano), 2 šaukštai apkepintų česnakų, 2 šaukštai trauklapių acto (arba obuolių acto), 1 šaukštas Dijon garstyčių, 30 gr rūkyto tojono, 1 kiaušinio trynio, 4 šaukštai citrinų sulčių, 4 šaukštai apelsinų sulčių, 1/2 stiklinės avyvuogių aliejaus.

SALOTOMS
3 romėniškų salotų galvos, jūros druskos, 18 labai plonų paipa sūrio griežinėlių

Gaminimas

Skrebučiams:
Pakaitinkite aliejų, tada suberkite duonos gabaliukus ir apkepkite iš abiejų pusių. Apibarstykite druska ir kalendromis. Nuimkite nuo kaitvietės ir supilkyte ant riebalus sugeriančio popieriaus. 

Padažui:
Gerai sumaišykite sūrį, černakus, actą, garstyčias, tojoną ir kaušinio trynį. Tada pridėkite citrinų ir apelsinų sulčių ir viską užpilkite aliejumi. Norėdami užbaigti gaminti salotas, nuskabykite salotų lapus ir padėkite juos į lėkštes, ant viršaus uždėkite padažą ir apibarstykite jas duona. 

About Catalina Vélez

One of the world’s most influential Latin-American chefs. She is educated in both Paris and Atlanta but decided to return to Colombia to spend time on rediscovering local cooking traditions and seek old knowledge. After digging deep into traditional Columbian food culture, she discovered that steam was the main ingredient. She owns and runs a very popular restaurant in Cali called Kiva. 

  • Cezario salotos iš maisto likučių

    pagal kulinarijos studijos Misfits“ receptą

  • Sausos Cezario salotos

    pagal Ludwigo Maurerio receptą

  • Salotos su vištiena

    pagal Marko Schatzkerio receptą