Kaip sumažinti maisto švaistymą

Naujausi 2020-05-15 12:15

Ar žinojote, kad mes išmetame 1/3 maisto, kurį nuperkame?

O kas, jei maisto švaistymą galėtumėte paversti skoniu?



Ar maisto švaistymo galima išvengti?

Mūsų švaistymą galima suskirstyti į tris kategorijas: išvengiamų, neišvengiamų ir galimai išvengiamų atliekų.


Maisto švaistymo mažinimas

61% maisto švaistymo galima išvengti - maistas, kurį būtų buvę galima valgyti, jei jis būtų buvęs geriau tvarkomas,

19% neišvengiama - tokie dalykai kaip arbatos maišeliai ar vištienos kaulai.


Maisto švaistymo mažinimo receptai

20% klasifikuojami kaip tokie, kurių galima išvengti. Tai apima bulvių odas, brokolių stiebus ir kt.

Juos galima valgyti ir mėgautis, jei jie tinkamai paruošti.

Ar šis straipsnis buvo naudingas?