Kaip laikyti maistą šaldytuve ir šaldiklyje?

Naujausi 2019-11-17 08:33

Klausimas: 

  • Kaip laikyti maistą šaldytuve ir šaldiklyje? 

Taikoma: 

  • Šaldytuvams 
  • Šaldytuvams su šaldikliais 
  • Šaldikliams 

Bendri patarimai dėl maisto produktų laikymo šaldytuve:

  • Stenkitės nepridėti į prietaiso lentynas per daug produktų, nes dėl to sumažėja oro cirkuliacija ir prietaisas netolygiai vėsina. 
  • Uždenkite maisto produktus ir sausai nušluostykite indus, prieš sudėdami juos į šaldytuvą. Tokiu būdu prietaise mažiau kaupiasi drėgmė. 
  • Visus produktus, kurie skleidžia stiprius kvapus arba yra labai drėgni, suvyniokite. 
  • Vaisius ir daržoves laikykite stalčiukuose, kur sulaikyta drėgmė padeda ilgiau išsaugoti maisto produktus šviežius ir kokybiškus. Daugumą vaisių ir daržovių reikėtų laikyti žemos temperatūros ir didelės drėgmės sąlygomis. 
  • Gerai apvyniokite šviežią mėsą ir paukštieną, kad ant kitų maisto produktų nepatektų jokių skysčių ar taršos. Mėsą, kurią ketinama laikyti ilgiau nei dvi dienas, reikia sušaldyti. 
  • Sviestas ir sūris: šiuos produktus reikia sudėti į specialius, sandarius indus arba suvynioti į aliuminio foliją arba polietileno maišelius, kad jie turėtų kuo mažesnį sąlytį su oru. 
  • Buteliai: reikia užsukti kamštelius ar uždėti dangtelius ir laikyti durelėse esančioje butelių lentynoje arba (jeigu yra) butelių lentynoje. 
  • Nesupakuotų bananų, bulvių, svogūnų ir česnakų šaldytuve laikyti negalima. 
  • Karštus maisto produktus reikia atvėsinti iki kambario temperatūros ir tik tada sudėti į skyrelius; kitaip nuo jų pakils skyrelių vidinė temperatūra bei padidės prietaiso energijos suvartojimas. 
  • Vandeningus produktus arba produktus, kuriuose yra daug drėgmės, dėkite lentynų priekyje (arčiau durelių). Jeigu jie bus sudėti prie šalto oro įleidimo angos, jie gali sušalti. 
  • Maisto produktų pavyzdžiai ir geriausios vietos laikyti juos prietaiso viduje:

Bendrieji patarimai dėl maisto laikymo šaldiklyje:

  • Kad maisto produktai kuo mažiau dehidratuotųsi, laikykite juos suvyniotus aliuminio folijoje, šaldikliams skirtoje plėvelėje, arba sandariuose induose.
  • Iš pakuočių išstumkite kuo daugiau oro ir jas sandariai uždarykite.
  • Jei lieka oro, maisto produktai gali išsausėti, pakeisti spalvą arba gali susidaryti pašalinis kvapas bei skonis.
  • Šviežią mėsą ir paukštieną prieš dėdami į šaldiklį suvyniokite. 
  • Visiškai atšildytos mėsos negalima pakartotinai sušaldyti. 
  • Vienu metu stenkitės į šaldiklį nesudėti didelio kiekio šiltų maisto produktų.
  • Dėl to šaldiklis perkraunamas, sulėtėja šaldymo sparta ir gali padidėti šaldytų maisto produktų temperatūra. 
  • Ledų, ledų „čiulpinukų“ ar duonos gaminių negalima laikyti šaldilklio durelėse arba viršutinėje lentynoje: šios zonos nėra šalčiausios šaldiklio dalys, todėl, laikant tose zonose, kai kurie maisto produktai gali greičiau atšilti. 
  • Tarp pakuočių palikite tarpus, kad šaltas oras galėtų laisvai zirkuliuoti ir maisto produktai kuo greičiau sušaltų.


Ar šis straipsnis buvo naudingas?

service-aeg

Užsisakykite remontą

Baigėsi prietaiso garantija? Nesijaudinkite, galime pasirūpinti jo remontu už fiksuotą kainą, į kurią įeina mokestis už iškvietimą, dalis bei darbą. Jokių papildomų išlaidų!