
Vyno šaldytuvai
Į ką atkreipti dėmesį laikant vyną
Stabili temperatūra, didelė drėgmė, tamsi laikymo vieta be UV spindulių, apsauga nuo vibracijos ir oro pralaidumas – visa tai yra svarbūs veiksniai laikant vyną. Vyno šaldytuvas gali imituoti kompaktiško požeminio vyno rūsio sąlygas ar suteikti net dar geresnes sąlygas vynui laikyti.
Stabili temperatūra – staigūs temperatūros pokyčiai gali sugadinti vyną. Vyno šaldytuvas palaiko stabilią temperatūrą dėl lėto temperatūros mažinimo su trumpais kompresoriaus ciklais. Vyno šaldytuvai taip pat turi izoliuotas šonines plokštes ir sandarias trigubo stiklo duris, kad stabilizuotų vyno laikymo temperatūrą.
Didelis drėgmės lygis – drėgmės lygis, didesnis nei 50 %, yra būtinas, kad butelio kamštis neišdžiūtų ir nesioksiduotų. Mūsų vyno šaldytuvai yra sukurti taip, kad automatiškai reguliuotų drėgmę, recirkuliuodami drėgmę iš aplinkos ir taip užtikrindami tinkamą drėgmės lygį (50 % ar aukštesnį).
Tamsus laikymas apsaugant nuo UV spindulių – šviesa gali paveikti vyno skonį ir spalvą. Kad apsaugotumėte savo vyno kolekciją nuo saulės ir UV spindulių, mūsų vyno šaldytuvai turi tamsintus durelių stiklus, tamsų vidų ir UV spindulių nespindinčias LED lemputes su pritemdymo funkcija.
Vibracija – vibracija ir judesiai gali paveikti vyną ir pagreitinti jo brendimą. Siekiant apsaugoti vyno kokybę, mūsų vyno šaldytuvai siūlo vibracijos neturinčią aplinką dėl išorinio kintamo greičio kompresoriaus. Vyno šaldytuvai aprūpinti guminiais amortizatoriais ir vibraciją sugeriančiomis medinėmis lentynomis.
Kokybiškas oro srautas – oro srautas yra svarbus siekiant išvengti pelėsio augimo ar nemalonių kvapų atsiradimo ir išvengti pavojaus, kad užkimšti vyno buteliai suges. Mūsų vyno šaldytuvų viduje gaivus ir bekvapis oras pasiekiamas dėl efektyvios cirkuliacijos sistemos su įmontuotais ventiliatoriais. Galingas oro filtras užtikrina nuolatinį, lėtą filtruoto oro srautą.
Ar tą patį šaldytuvą galima naudoti laikymui ir patiekimui?
Taip, galima naudoti tą patį vyno šaldytuvą. Visi vynai laikomi ir sandėliuojami toje pačioje temperatūroje – 12–14 °C. Tai taikoma raudonajam vynui, baltajam vynui, šampanui ir desertiniam vynui. Ideali patiekimo temperatūra skiriasi priklausomai nuo vyno rūšies. Pavyzdžiui: „Sauvignon Blanc“ ir „Champagne“ 6–8 °C. „Chardonnay“ 10–12 °C. „Pinot Noir“ ir „Merlot“ 14–15 °C. „Cabernet Sauvignon“ ir „Shiraz“ 17–18 °C.
Vyno šaldytuvo talpa
Šiandien daugumos vyno šaldytuvų talpa skaičiuojama tik pagal „Bordo“ butelius. Tačiau vyno mėgėjai žino, kad puiki kolekcija yra daug įvairesnė. Optimizuotas lentynų išdėstymas leidžia laikyti 95 % visų rūšių butelių. Svarbiausius, žinoma, 750 ml butelius, bet taip pat ir jūsų mėgstamą šampaną – nesubraižant etikečių ir nepažeidžiant jokių jūsų brangių vyno butelių. Su „Perfect Shelving“ galite išdidžiai eksponuoti visą savo vyno kolekciją. Aukščiausios kokybės medinės ištraukiamos „AEG“ lentynos leidžia lengvai matyti ir pasiekti jūsų butelius. Turime vyno lentynų 12, 20, 26, 40 ir 52 buteliams.