Šiame tinklalapyje naudojami slapukai. Tęsdami naršymą šiame tinklalapyje ir nekeisdami savo naršyklės slapukų tvarkymo nuostatų, Jūs sutinkate, su slapukų naudojimu.

Norėdami sužinoti daugiau, susipažinkite su mūsų slapukų naudojimo politika.

Kaip išlaikyti skonį ir šviežumą

Šaldytų vaisių rinkinys stiklinėje dėžėje reiškia svarbų geresnio skonio kūrimo elementą – vėsinimą.

Dar geresnis skonis

2 žingsnis: vėsinimas

Tinkamas vėsinimas pagerina Jūsų patiekalų skonį dar prieš pradedant gaminti. Vaisiai kaip ką tik nuskinti, mėsa visada minkšta, o maisto likučiai tokie pat skanūs, kaip ką tik pagamintas patiekalas. Supratimas apie maisto laikymo svarbą gali užtikrinti, kad kiekvienas ingredientas bus kuo skaniausias. Taigi prieš ir po gaminimo galite pasirūpinti, kad patiekalai būtų geresnio skonio.

Šviežių daržovių ir vaisių rinkinys, išdėstytas vienodo dydžio kubuose.

Išlaikykite maistą šviežią

Šviežiuose vaisiuose ir daržovėse yra daugiausiai vandens, o ląstelių sienelės sulaiko drėgmę ir skonį. Kai temperatūra nėra pakankamai vėsi , šios ląstelių sienelės plyšta ir taip prarandamas skonis ir tekstūra. Esant žemai temperatūrai kai kurių rūšių vaisiai ir daržovės išlieka šviežesni ilgiau nei kiti. Pavyzdžiui, lapinės žalios ir šakninės daržovės optimalų šviežumą išlaiko esant 0 °C temperatūrai, o kitus vaisius ir daržoves reikia laikyti 2–5 °C temperatūroje.


Užšaldykite šviežumą

Kai kurie ingredientai išlieka šviežiausi tik kai jie užšaldomi ir tai padaroma tinkamai. Lėtai šaldant susidaro dideli ledo kristalai, kurie gali sunaikinti maisto natūralią tekstūrą ir skonį. Mūsų technologijoje „TwinTech“ naudojamas greitas užšaldymas, kad būtų didelė sauso, šalto oro cirkuliacija, apsauganti nuo šio pažeidimo. Jūsų ingredientus bus galima ilgiau naudoti ir jie bus skanesni.

Sužinokite daugiau apie „TwinTech“
Dvi žuvys ant ledo kristalų.

vaisiai ir daržovės, išdėlioti dviejose skirtingose permatomose lentynose

Geresnės laikymo sąlygos – mažiau švaistymo

Tinkamos maisto laikymo sąlygos taip pat sumažina nereikalingą švaistymą. 61 % maisto atliekų galėtų nebūti, jeigu maistas būtų tinkamai laikomas.  Paprastas būdas sumažinti šias atliekas – optimizuoti kiekvieno ingrediento laikymą. Tiksli temperatūra Jūsų šaldytuvo lentynose gali skirtis. Taigi kiekvieno ingrediento laikymas jam tinkamoje vietoje gali ženkliai sumažinti išmetamo maisto kiekį.


Ar žinojote?

  • Daugiau kaip 75 % namų ūkių nenustato tinkamos temperatūros savo šaldytuve. Todėl maistas praranda skonį ir tekstūrą, dar jo net nepradėjus gaminti. 
  • Daugumoje šaldytuvų tas pats oras cirkuliuoja šaldytuvo ir šaldiklio skyriuose, todėl kiekviename skyriuje yra blogos temperatūros ir drėgmės sąlygos.
Išdėlioti švieži vaisiai šaltame fone.

Tinkamai išlaikius ingredientus, kitas svarbus žingsnis yra maisto gaminimas. Raktas į kiekvieno ingrediento geriausią skonį ir tekstūrą – skirtingų kaitinimo metodų supratimas.

 

 

Tęsinys kitame skyriuje


SU AEG ATRASKITE DAUGIAU

Šaldiklis-šaldytuvas „ProFresh“

Patogumas, talpa ir veiksmingas veikimas. Išlaikykite savo maistą šviežesnį ilgesnį laiką, naudodami naujausią technologiją „TwinTech“.  

Atraskite „ProFresh“

Šaldytuvo-šaldiklio pirkimo vadovai

Suraskite naudingos informacijos apie talpą, energijos naudojimo efektyvumą ir kitokios informacijos, padėsiančios išsirinkti Jums ir Jūsų virtuvei geriausiai tinkantį šaldytuvą-šaldiklį.

Peržiūrėkite pirkimo vadovą

Įkvėpimas Jūsų rankose

Programėlė „MyAEG“ suteiks Jums įkvėpimo ir galėsite surasti geriausią receptą visiems savo šviežiems vaisiams ir daržovėms bei kitiems ingredientams. 

Atsisiųskite programą, skirtą „iOS“

Atsisiųskite programą, skirtą „Android“

 
 
Uždaryti
 

Pasirinkite, kur dalytis šiuo

Uždaryti